Maczfit – Jedzenie robimy najlepiej!

Jak zamienić pasję i zamiłowanie do zdrowego żywienia w sukces? Odpowiedź na to pytanie zna najlepiej założyciel Maczfit Maciej Lubiak. Warszawski restaurator i sportowiec w 5 lat stworzył największy catering dietetyczny w Polsce i – jak sam przyznaje – „wszystko wzięło się z marzenia o dobrej kuchni”.

Maciej Lubiak dał się poznać warszawiakom jako właściciel restauracji Milanovo serwującej doskonałą europejską kuchnię. Będąc perfekcjonistą musiał spróbować każdego dania, każdego produktu zanim pojawił się w karcie. Niestety szybko zaowocowało to przybraniem kilku kilogramów więcej. Poprosił wtedy swoich kucharzy, żeby przygotowali dla niego dietetyczne posiłki uwzględniającego potrzeby sportowca.

I to okazało się strzałem w dziesiątkę – dania były przepyszne, a jednocześnie lekkie i pełne wartości odżywczych. Pomyślałem wtedy, że przecież nie jestem sam i takich ludzi jak ja, którzy kochają dobrą kuchnię, ale chcą jednocześnie dbać o zdrowie i sylwetkę musi być więcej – opisuje początki Maczfit Maciej Lubiak.

Kiedy ruszyła produkcja, mało kto wierzył, że w zaledwie kilka lat mała firma licząca tylko 4 osoby, dogoni i wreszcie przegoni największych graczy na rynku diety pudełkowej. Dzisiaj Maczfit dowozi do ponad 200 miejscowości w całej Polsce, a w swojej ofercie ma aż 21 różnych programów dietetycznych w tym wiele specjalistycznych dla wegan czy wegetarian oraz osób z nietolerancjami pokarmowymi.

Wiedziałem, że jeżeli chcę pokonać konkurencję to musze postawić na najwyższą jakość składników tak jak w mojej restauracji. Nasze produkty pochodzą od sprawdzonych, lokalnych dostawców, gotują dla nas najlepsi specjaliści, a w menu każdego dnia znajdziemy dania inspirowane kuchniami całego świata – dodaje Lubiak.

Klienci docenili firmę Maczfit za najwyższą jakość, restauracyjny wygląd dań i nowoczesną obsługę klienta. Otrzymanie złotego medalu Konsumenckiego Lidera Jakości już drugi rok z rzędu jest tego najlepszy potwierdzeniem.

(fot. 1 – Maczfit)

Wydania archiwalne