Z miłości do tradycji i pasji tworzenia niepowtarzalnych smaków

Na Cyprze jest zivania, w Chorwacji rakija, we Włoszech oczywiście grappa a w Polsce – okowita. Czy nasze rodzime destylarnie mają szansę na docenienie ze strony konsumentów? Z pewnością tak. Tutaj liczy się przede wszystkim jakość, tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie a co najważniejsze smak.

W naszej destylarni przywiązujemy ogromną wagę do tradycji i korzeni rodzinnych, sięgających wielu pokoleń.

Na południu Polski możemy znaleźć miejsce, w którym mury skrywają pieczołowicie strzeżony i przekazywany z pokolenia na pokolenia skarb. Tym skarbem jest dziedzictwo rzemieślniczej destylarni, które przesiąknięte jest tradycją oraz najlepszymi, starannie wymieszanymi składnikami, tworzące niezwykłe doznania związane z napojami, które śmiało możemy określić jako nieziemskie. Napoje Bogów? Coś w tym stylu.

Czarny Baran to rodzinna, rzemieślnicza destylarnia, która używa najstaranniej wyselekcjonowanych owoców i roślin stosując uświęcone tradycją metody destylacji. Ceni się tam przede wszystkim najwyższą jakość oraz naturalne składniki, dlatego też wytwarzane w niej okowity w swoim składzie nie posiadają żadnych zbędnych dodatków.

Jak podkreślają właściciele jest to gwarancja wspaniałego smaku i aromatu.

 

Proces powstawania

Firma pozyskuje owoce, które zbierane są u szczytu swojej dojrzałości. Cały proces obróbki owoców począwszy od segregacji, krojenia, pestkowania aż po wyciskanie przez prasę pneumatyczną powstaje na miejscu. Uzyskany sok podlega fermentacji w niskiej temperaturze a rezultatem tej pracy jest okowita, która emanuje naturalną słodyczą i cierpkością prawdziwych jabłek.

Czarny Baran stawia nie tylko na jakość swoich produktów ale również na satysfakcję klientów. Oferują nie tylko wysokiej jakości produkty ale także obsługę a także doradztwo na każdym etapie współpracy. Jak podkreślają właściciele przekłada się to nie tylko na zadowolenie ze strony klientów ale również na dalszy rozwój zespołu.

Wydania archiwalne